Odbornici minutom ćutanja odali počast žrtvama zemljotresa

Srna
Odbornici minutom ćutanja odali počast žrtvama zemljotresa

BANjALUKA - Sjednica Skupštine grada Banjaluka počela je jutros minutom ćutanja kojom su svi prisutni odali počast žrtvama razornog zemljotresa, koji je grad pogodio na današnji dan 1969. godine.

Počast žrtvama snažnog zemljotresa u kojem je stradalo 15 ljudi odata je na inicijativu odbornika SNSD-a Bojana Pećanca, koji je istakao važnost ovog važnog događaja koji je zauvijek promjenio lice Banjaluke.

"Žao mi je što nisu prisutni svi odbornici, pa da zajedno na ovaj značajan datum simbolično prošetamo do žkrivog sataž, koji je zabilježio momenat kada se zemljotres dogodio", rekao je Pećanac.

Nakon minuta ćutanja, sjednica banjalučkog parlamenta nastavljena je raspravom o tački koja se odnosi na inicijativu za izmjenu nekoliko regulacionih planova, a u toku je diskusija odbornika o imenovanju tima za demografsku strategiju.

Zasjedanje je kasnilo sa početkom skoro 30 minuta jer nije došao dovoljan broj odbornika da bi se ostvario kvorum.

Odbornici su juče raspravljali o odluci o emisiji obveznica, prijedlogu o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti grada za zaduženje preduzeća "Akvana", a razmatrano je i više tačaka koje se odnose na izmjene regulacionih planova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana