Од петка у продаји јефтиније мјесечне карте

А. Т.
Од петка у продаји јефтиније мјесечне карте

БАЊАЛУКА - Продаја мјесечних карата за август почиње од петка, 23. јула, а пензионери ће моћи да их купе по 20 одсто нижој цијени, саопштено је из Градске управе.

- Карта за градске линије која је раније коштала 21,50 КМ од сада ће бити 17,20 КМ. Цијена карте за популацију треће животне доби ће се постепено снижавати како би временом коришћење јавног превоза било потпуно бесплатно - казали су из Градске управе.

Појаснили су да ће, зависно од релације, цијене карата у приградском саобраћају такође бити снижене за 20 одсто. Директор “Аутопревоза” Дејан Мијић истакао је да је град изашао у сусрет пензионерима и узео учешће у финансирању, тако да ће од сада пензионер плаћати 80 одсто укупне цијене мјесечне карте за градски и приградски превоз, а остатак ће надокнадити градска администрација. Нагласили су да је за ову намјену из градске касе издвојено 145.000 КМ.

Пензионер Сава Пејаковић каже да редовно купује мјесечну карту.

- Иако то није велка ставка, старијим људима много значи свака марка па би се сигурно сви много обрадовали када би превоз био бесплатан - казао је Пејаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана