Od petka u prodaji jeftinije mjesečne karte

A. T.
Od petka u prodaji jeftinije mjesečne karte

BANjALUKA - Prodaja mjesečnih karata za avgust počinje od petka, 23. jula, a penzioneri će moći da ih kupe po 20 odsto nižoj cijeni, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Karta za gradske linije koja je ranije koštala 21,50 KM od sada će biti 17,20 KM. Cijena karte za populaciju treće životne dobi će se postepeno snižavati kako bi vremenom korišćenje javnog prevoza bilo potpuno besplatno - kazali su iz Gradske uprave.

Pojasnili su da će, zavisno od relacije, cijene karata u prigradskom saobraćaju takođe biti snižene za 20 odsto. Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić istakao je da je grad izašao u susret penzionerima i uzeo učešće u finansiranju, tako da će od sada penzioner plaćati 80 odsto ukupne cijene mjesečne karte za gradski i prigradski prevoz, a ostatak će nadoknaditi gradska administracija. Naglasili su da je za ovu namjenu iz gradske kase izdvojeno 145.000 KM.

Penzioner Sava Pejaković kaže da redovno kupuje mjesečnu kartu.

- Iako to nije velka stavka, starijim ljudima mnogo znači svaka marka pa bi se sigurno svi mnogo obradovali kada bi prevoz bio besplatan - kazao je Pejaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana