“Од Бање Луке с љубављу”: Хуманост гради кућу за особе са потешкоћама у развоју

Ј. Са.
“Од Бање Луке с љубављу”: Хуманост гради кућу за особе са потешкоћама у развоју

БАЊАЛУКА - Хуманитарна акција “Од Бање Луке с љубављу”, у оквиру које је од 1. марта у функцији и хуманитарни број 1414, има циљ да прикупи новчана средства за изградњу куће за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са потешкоћама у развоју.

- Акција је настала на идеју градоначелника Драшка Станивуковића, а по узору на акцију “С љубављу храбрим срцима”. Сматрали смо да би такав пројекат требало да има и Бањалука као највећи град у Републици Српској и као један центар и зато смо покренули ову кампању - казала је савјетница градоначелника, Милада Шукало.

Како је истакла, кроз дугогодишњу комуникацију са родитељима дјеце са здравственим потешкоћама препознат је њихов највећи страх, а то је шта ће бити са њиховом дјецом једног дана када њих више не буде.

- Могу слободно да кажем да смо се усудили ухватити у коштац са једним таквим изазовним проблемом. Ради се о једној врло комплексној установи коју би требало да успоставимо и изградимо и ево управо циљ ове акције јесте изградња објекта за привремено и трајно збрињавање лица са потешкоћама - нагласила је Шукало.

Она је позвала све грађане да позову хуманитарни број 1414 чиме донирају једну КМ за ову племениту намјену, додајући да се у акцији очекује и подршка друштвено одговорних компанија, установа и институција јер је ријеч о значајним финансијским средствима.

- Битно је да се сви као заједница укључимо у рјешавање једног овако тешког и изазовног питања - казала је она и додала да сам пројекат има више фаза којим ће бити омогућене три услуге, “Предах” која подразумијева краткотрајно збрињавање лица са потешкоћама, затим тренинг-центар за становање уз подршку и треће успостављање комплекса за дугорочно збрињавање лица са потешкоћама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана