“Od Banje Luke s ljubavlju”: Humanost gradi kuću za osobe sa poteškoćama u razvoju

J. Sa.
“Od Banje Luke s ljubavlju”: Humanost gradi kuću za osobe sa poteškoćama u razvoju

BANjALUKA - Humanitarna akcija “Od Banje Luke s ljubavlju”, u okviru koje je od 1. marta u funkciji i humanitarni broj 1414, ima cilj da prikupi novčana sredstva za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa poteškoćama u razvoju.

- Akcija je nastala na ideju gradonačelnika Draška Stanivukovića, a po uzoru na akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”. Smatrali smo da bi takav projekat trebalo da ima i Banjaluka kao najveći grad u Republici Srpskoj i kao jedan centar i zato smo pokrenuli ovu kampanju - kazala je savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo.

Kako je istakla, kroz dugogodišnju komunikaciju sa roditeljima djece sa zdravstvenim poteškoćama prepoznat je njihov najveći strah, a to je šta će biti sa njihovom djecom jednog dana kada njih više ne bude.

- Mogu slobodno da kažem da smo se usudili uhvatiti u koštac sa jednim takvim izazovnim problemom. Radi se o jednoj vrlo kompleksnoj ustanovi koju bi trebalo da uspostavimo i izgradimo i evo upravo cilj ove akcije jeste izgradnja objekta za privremeno i trajno zbrinjavanje lica sa poteškoćama - naglasila je Šukalo.

Ona je pozvala sve građane da pozovu humanitarni broj 1414 čime doniraju jednu KM za ovu plemenitu namjenu, dodajući da se u akciji očekuje i podrška društveno odgovornih kompanija, ustanova i institucija jer je riječ o značajnim finansijskim sredstvima.

- Bitno je da se svi kao zajednica uključimo u rješavanje jednog ovako teškog i izazovnog pitanja - kazala je ona i dodala da sam projekat ima više faza kojim će biti omogućene tri usluge, “Predah” koja podrazumijeva kratkotrajno zbrinjavanje lica sa poteškoćama, zatim trening-centar za stanovanje uz podršku i treće uspostavljanje kompleksa za dugoročno zbrinjavanje lica sa poteškoćama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana