Очекује се рекордан број учесника на БЛ полумаратону

Д.Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Бањалука ће 1. и 2. јуна да буде у знаку трчања.

Традиционална манифестација „ “Run&More Weekend” ” биће одржана тог викенда. 

У склопу манифестације биће одржано шест трка а круна свега свакако је Бањалучки полумаратон који је у недјељу 2.јуна.

- Урадили смо пуно тога на организацији догађаја. Почињемо у суботу са бамбини маратоном, то је трка за клинце до седам година и имаћемо преко 1000 дјеце. Након тога имамо трку школараца  то је Интерспорт скул ран у којем очекујемо 1600 дјеце. Круна ревијалног дијела је Фан ран која ће ићи од парка Младен Стојановић до Градске управе уз учешће 3500 људи и са пет музичких пункова и забавни садржај код Тениске арене. Недјеља је резервисана за полумаратон, трку на 10 километара и тимску трку од. Очекујемо на старту 1300 до 1500 учесника што показује да расте4но а ово је  једна од најбржих стаза на  Балкану. Имаћемо доста елитних тркача, такмичара који се спремају за Олимпијске игре али и остала такмичења – навео је Горан Ћорић, директор трке.

 

Промотор трке је Јадранка Ћосић-Тркуља из Покрета Марина Маљковић који ради сјајан посао на омасовљену женске кошарке.

- Препознати смо као организација која се бави покретањем и подстицањем дјевојчица да се баве спортом. Трчање као основ сваког спорта  је изузетно битно а то можемо сви да радимо да створимо здравије друштво. Позивам све да  нам се придруже трци и да дамо значај на бављењу спорта-истакла је Јадранка.
Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је редован учесник ове трке
 
- Ради се о прекрасном догађају који има традицију. Моја дужност је да као град стојимо уз овакву манифестацију и сам лично учествујем. Тако ће бити и ове године кад се надам да ћу поправити лични  рекорд на 21 километар. Одличне ствари су ово за здравље нације. Ево сад ће први учесници Бамбини трке да буду учесници најјаче трке. Бањалука ће те седмице бити домаћин Свјетског првенства у рафтингу, уз ову трку и мото фест тако да ће бити центар спорта и туризма. Позивам све да  учествуију јер све генерације имају своју трку – позвао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана