Očekuje se rekordan broj učesnika na BL polumaratonu

D.D.
Foto: G.S.

BANjALUKA – Banjaluka će 1. i 2. juna da bude u znaku trčanja.

Tradicionalna manifestacija „ “Run&More Weekend” ” biće održana tog vikenda. 

U sklopu manifestacije biće održano šest trka a kruna svega svakako je Banjalučki polumaraton koji je u nedjelju 2.juna.

- Uradili smo puno toga na organizaciji događaja. Počinjemo u subotu sa bambini maratonom, to je trka za klince do sedam godina i imaćemo preko 1000 djece. Nakon toga imamo trku školaraca  to je Intersport skul ran u kojem očekujemo 1600 djece. Kruna revijalnog dijela je Fan ran koja će ići od parka Mladen Stojanović do Gradske uprave uz učešće 3500 ljudi i sa pet muzičkih punkova i zabavni sadržaj kod Teniske arene. Nedjelja je rezervisana za polumaraton, trku na 10 kilometara i timsku trku od. Očekujemo na startu 1300 do 1500 učesnika što pokazuje da raste4no a ovo je  jedna od najbržih staza na  Balkanu. Imaćemo dosta elitnih trkača, takmičara koji se spremaju za Olimpijske igre ali i ostala takmičenja – naveo je Goran Ćorić, direktor trke.

 

Promotor trke je Jadranka Ćosić-Trkulja iz Pokreta Marina Maljković koji radi sjajan posao na omasovljenu ženske košarke.

- Prepoznati smo kao organizacija koja se bavi pokretanjem i podsticanjem djevojčica da se bave sportom. Trčanje kao osnov svakog sporta  je izuzetno bitno a to možemo svi da radimo da stvorimo zdravije društvo. Pozivam sve da  nam se pridruže trci i da damo značaj na bavljenju sporta-istakla je Jadranka.
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je redovan učesnik ove trke
 
- Radi se o prekrasnom događaju koji ima tradiciju. Moja dužnost je da kao grad stojimo uz ovakvu manifestaciju i sam lično učestvujem. Tako će biti i ove godine kad se nadam da ću popraviti lični  rekord na 21 kilometar. Odlične stvari su ovo za zdravlje nacije. Evo sad će prvi učesnici Bambini trke da budu učesnici najjače trke. Banjaluka će te sedmice biti domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu, uz ovu trku i moto fest tako da će biti centar sporta i turizma. Pozivam sve da  učestvuiju jer sve generacije imaju svoju trku – pozvao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana