Обиљежавање Свјетског дана срца: Промоција значаја физичке активности на Бањ брду

Н. Р.
Обиљежавање Свјетског дана срца: Промоција значаја физичке активности на Бањ брду

БАЊАЛУКА - Поводом Свјетског дана срца, 29. септембра, чија је овогодишња тема “Користи срце да направиш бољи избор”, на Бањ брду данас ће од 16 до 18 часова бити промовисан значај редовне физичке активности.

Из Фондације “Здравље и срце”, која реализује пројекат “Стаза здравља” у партнерству са “Друштвом за срце Словеније”, истичу да је циљ пројекта којег проводе у шест градова Српске, допринос очувању здравља грађана.

На “Стази здравља” на Бањ брду постављена је информативна табла о значају физичке активности за превенцију кардиоваскуларних обољења.

- “Стаза здравља” се поставља, по правилу, у здравој природној средини и најчешће су то најближа излетишта у природи, шуми те поред ријеке. То је у ствари полигон психофизичке активности, заснован на ходању, трчању, гимнастици, вјежбама обликовања, доступним вјежбама на справама и другим активностима у природи - наводе из ове фондације и позивају суграђане да им, уз поштовање епидемиолошких мјера, придруже активностима, у сарадњи са Удружењем кардиолога РС, а уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите РС, града, Дома здравља, Медицинског факултета и бањалучког Факултета физичког васпитања и спорта.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана