Obilježavanje Svjetskog dana srca: Promocija značaja fizičke aktivnosti na Banj brdu

N. R.
Obilježavanje Svjetskog dana srca: Promocija značaja fizičke aktivnosti na Banj brdu

BANjALUKA - Povodom Svjetskog dana srca, 29. septembra, čija je ovogodišnja tema “Koristi srce da napraviš bolji izbor”, na Banj brdu danas će od 16 do 18 časova biti promovisan značaj redovne fizičke aktivnosti.

Iz Fondacije “Zdravlje i srce”, koja realizuje projekat “Staza zdravlja” u partnerstvu sa “Društvom za srce Slovenije”, ističu da je cilj projekta kojeg provode u šest gradova Srpske, doprinos očuvanju zdravlja građana.

Na “Stazi zdravlja” na Banj brdu postavljena je informativna tabla o značaju fizičke aktivnosti za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja.

- “Staza zdravlja” se postavlja, po pravilu, u zdravoj prirodnoj sredini i najčešće su to najbliža izletišta u prirodi, šumi te pored rijeke. To je u stvari poligon psihofizičke aktivnosti, zasnovan na hodanju, trčanju, gimnastici, vježbama oblikovanja, dostupnim vježbama na spravama i drugim aktivnostima u prirodi - navode iz ove fondacije i pozivaju sugrađane da im, uz poštovanje epidemioloških mjera, pridruže aktivnostima, u saradnji sa Udruženjem kardiologa RS, a uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, grada, Doma zdravlja, Medicinskog fakulteta i banjalučkog Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana