Обезбиједити преводиоца знаковног језика

Илијана Божић
Обезбиједити преводиоца знаковног језика

БАЊАЛУКА - Други округли сто под називом "Размјеном искустава до бољих права особа са оштећењем слуха" одржан је просторијама Удружења глувих и наглувих регије Бањалука, а то је и посљедња активност у оквиру пројекта "Култура глувих", који је подржан од стране града.

Округли сто има за циљ да информише глуве особе о њиховим правима, те омогући размјену искустава са глувим особама из земаља региона.

- На првом округлом столу учествовали су наши чланови који бораве у иностранству. У доста земаља региона особе са оштећењем слуха имају јефтиније аутобуске карте, 50 одсто од пуне цијене, када је ријеч о градском превозу. Чланови Удружења глувих и наглувих регије Бањалука сагласни су да би и они требало да траже од надлежних институција да им се омогући овакав вид услуге - поручио је предсједник удружења Ненад Шобота.

Законом о знаковном језику свака јавна институција или установа је дужна да глувој особи обезбиједи преводиоца знаковног језика и трудићемо се да то сви испоштују како бисмо олакшали нашим члановима који су до сада самостално морали да плаћају знаковног преводиоца -  додао је Шобота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана