О ребалансу и нацрту буџета 8. децембра

Срна
О ребалансу и нацрту буџета 8. децембра

БАЊАЛУКА - Колегијум Скупштине града Бањалука заказао је за 8. децембар сједницу локалног парламента на чијем би дневном реду требало да буду нацрти ребаланса буџета за ову и буџет града за наредну годину.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је ово у пет мјесеци тек друга заказана сједница, те да је више од 50 одсто тачака дневног реда опет повучено.

Он је истакао да је ребаланс припремљен још у јуну и да тек сада долази на дневни ред сједнице.

"Питање је и сада шта ће бити на сједници Скупштине са овим документима. Ово је посљедњи воз да се донесу, јер до краја године имамо само двије сједнице. Ако се то не догоди, скупштинска већина води Бањалуку у привремено финансирање", навео је Станивуковић.

Он је рекао да је чињеница да је суфицит виши од 30 милиона КМ, али да се велики дио тих средстава мора пресмјерити у већ преузете обавезе због инфлације на глобалном нивоу.

Потпредсједник Скупштине града Саша Чудић рекао је да се, осим свих важних питања дневног реда наредне сједнице, истичу приједлози закључака о нацрту ребаланса и буџета за наредну годину.

"Код оба документа је мишљење коалиционе већине да се ове тачке не повуку одмах на сједници Колегијума, него да се о њима води конструктивна расправа након што градска администрација изврши одређене одлуке које је раније усвојила Скупштина, а односе се на исплату новачних подршки одређеним категоријама становништва", навео је Чудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана