O rebalansu i nacrtu budžeta 8. decembra

Srna
O rebalansu i nacrtu budžeta 8. decembra

BANjALUKA - Kolegijum Skupštine grada Banjaluka zakazao je za 8. decembar sjednicu lokalnog parlamenta na čijem bi dnevnom redu trebalo da budu nacrti rebalansa budžeta za ovu i budžet grada za narednu godinu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je ovo u pet mjeseci tek druga zakazana sjednica, te da je više od 50 odsto tačaka dnevnog reda opet povučeno.

On je istakao da je rebalans pripremljen još u junu i da tek sada dolazi na dnevni red sjednice.

"Pitanje je i sada šta će biti na sjednici Skupštine sa ovim dokumentima. Ovo je posljednji voz da se donesu, jer do kraja godine imamo samo dvije sjednice. Ako se to ne dogodi, skupštinska većina vodi Banjaluku u privremeno finansiranje", naveo je Stanivuković.

On je rekao da je činjenica da je suficit viši od 30 miliona KM, ali da se veliki dio tih sredstava mora presmjeriti u već preuzete obaveze zbog inflacije na globalnom nivou.

Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić rekao je da se, osim svih važnih pitanja dnevnog reda naredne sjednice, ističu prijedlozi zaključaka o nacrtu rebalansa i budžeta za narednu godinu.

"Kod oba dokumenta je mišljenje koalicione većine da se ove tačke ne povuku odmah na sjednici Kolegijuma, nego da se o njima vodi konstruktivna rasprava nakon što gradska administracija izvrši određene odluke koje je ranije usvojila Skupština, a odnose se na isplatu novačnih podrški određenim kategorijama stanovništva", naveo je Čudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana