О ребалансу буџета 25. октобра

М. Ш.
О ребалансу буџета 25. октобра

БАЊАЛУКА - Наредна сједница Скупштине града планирана је за 25. октобар, а дневни ред биће утврђен скупштинском Колегијуму 13. октобра.

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је да се, након дуже паузе, очекује да би на наредној сједници могло бити 60 тачака дневног реда.

- Разматраћемо нацрт ребаланса буџета, велики број регулационих планова, простора које дајемо у закуп и слично - рекао је Илић јуче након сједнице скупштинског колегијума и додао да су до краја године планиране још минимум три сједнице.

Градоначелник Драшко Станивуковић истакао је да је ребаланс буџета неопходан зато што град има суфицит од скоро 20 милиона КМ.

- Сва поскупљења треба да се изнивелишу и ускладе са постојећим новим тржиштем и инфлацијом. Слиједи и стратешки документ, а то је буџет за 2023. годину којим се омогућује наставак изградње пута кроз Чесму, као и сви важни инфраструктурни пројекти - казао је Станивуковић и додао да је Бањалука финансијски стабилна са 43 милиона КМ на рачуну.

Када је ријеч о ребалансу, истиче први човјек града, ту треба да буде и онај дио који се односи на повећање плата у јавним установама, као и у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана