O rebalansu budžeta 25. oktobra

M. Š.
O rebalansu budžeta 25. oktobra

BANjALUKA - Naredna sjednica Skupštine grada planirana je za 25. oktobar, a dnevni red biće utvrđen skupštinskom Kolegijumu 13. oktobra.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je da se, nakon duže pauze, očekuje da bi na narednoj sjednici moglo biti 60 tačaka dnevnog reda.

- Razmatraćemo nacrt rebalansa budžeta, veliki broj regulacionih planova, prostora koje dajemo u zakup i slično - rekao je Ilić juče nakon sjednice skupštinskog kolegijuma i dodao da su do kraja godine planirane još minimum tri sjednice.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da je rebalans budžeta neophodan zato što grad ima suficit od skoro 20 miliona KM.

- Sva poskupljenja treba da se iznivelišu i usklade sa postojećim novim tržištem i inflacijom. Slijedi i strateški dokument, a to je budžet za 2023. godinu kojim se omogućuje nastavak izgradnje puta kroz Česmu, kao i svi važni infrastrukturni projekti - kazao je Stanivuković i dodao da je Banjaluka finansijski stabilna sa 43 miliona KM na računu.

Kada je riječ o rebalansu, ističe prvi čovjek grada, tu treba da bude i onaj dio koji se odnosi na povećanje plata u javnim ustanovama, kao i u Gradskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana