Новим путем Чокорска поља – Сарачица брже и лакше до града

Илијана Божић
Новим путем Чокорска поља – Сарачица брже и лакше до града

БАЊАЛУКА - Изградња савремене саобраћајнице Чокорска поља - Сарачица, на основу раније одлуке Владе РС, требало би да почне ове године, а 2,52 милиона КМ за радове обезбиједиће "Путеви РС".

Из Одјељења за саобраћај и путеве су истакли да би у оквиру припреме овог пројекта до краја мјесеца надлежне градске службе требало да "Путевима РС" доставе пројектни задатак. "Путеви" би потом требало да распишу тендер за израду пројектне документације и извођача радова.

- Почетак реализације пројекта зависи од рјешавања имовинских односа на планираној траси. Апелујемо на мјештане који се налазе уз трасу пута да потпишу споразуме о рјешавању имовинских односа, који ће им бити понуђени, а све с циљем брже реализације овог пројекта, који ће даље водити "Путеви РС" - поручили су из одјељења.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чокорска поља Бобан Косић казао је да ће изградња савремене саобраћајнице бити од великог значаја за становнике овог краја. 

- Пут је у веома лошем стању. Савјети МЗ Чокорска поља и Голеши су се обраћали писменим путем градоначелнику, Одјељењу за саобраћај и путеве те Министарству саобраћаја да би тај пут био направљен - рекао је Косић.

Предсједник Савјета МЗ Голеши Неђељко Милошевић истакао је да би модеран пут Чокорска поља - Сарачица значио препород за мјештане.

- Ова саобраћајница је веома оптерећена, јер њоме свакодневно саобраћају мјештани Суботице, Горњег и Доњег Первана, Горњих Борковића, Голеша те дио Доњих Кола. Сви идемо туда, јер се најбрже долази до града - рекао је Милошевић.

Он је нагласио да је пут веома узак те да четири метра ширине нису довољна за толику фреквенцију саобраћаја.

- Много пута смо га крпили и поправљали, али колико год ставимо асфалта, он се растави. Најгоре стање је на аутобуским стајалиштима, гдје је асфалт потонуо, јер је подлога трошна - рекао је Милошевић.

Казао је да су мјештани задовољни радовима на инфраструктури и водоводу.

- Пут је жила куцавица за ову регију. Становници једва чекају почетак радова, јер ће нова саобраћајница омогућити бржи и једноставнији одлазак до града - рекао је Милошевић.

 

ОДБОРНИЦИ

Предсједник Савјета МЗ Сарачица Драшко Кременовић казао је да је направљена пројектна документација за овај пут те да је у току рјешавање имовинско-правних односа.

- Група одборника са Лауша и Сарачице, међу којима сам и ја, водила је интензивне активности када је ријеч о овом питању. Посљедње двије године то је у вези са изградњом пута од Сарачице, преко Чокорских поља, према Первану. Очекујемо да радови почну што прије - рекао је Кременовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана