Novim putem Čokorska polja – Saračica brže i lakše do grada

Ilijana Božić
Novim putem Čokorska polja – Saračica brže i lakše do grada

BANjALUKA - Izgradnja savremene saobraćajnice Čokorska polja - Saračica, na osnovu ranije odluke Vlade RS, trebalo bi da počne ove godine, a 2,52 miliona KM za radove obezbijediće "Putevi RS".

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve su istakli da bi u okviru pripreme ovog projekta do kraja mjeseca nadležne gradske službe trebalo da "Putevima RS" dostave projektni zadatak. "Putevi" bi potom trebalo da raspišu tender za izradu projektne dokumentacije i izvođača radova.

- Početak realizacije projekta zavisi od rješavanja imovinskih odnosa na planiranoj trasi. Apelujemo na mještane koji se nalaze uz trasu puta da potpišu sporazume o rješavanju imovinskih odnosa, koji će im biti ponuđeni, a sve s ciljem brže realizacije ovog projekta, koji će dalje voditi "Putevi RS" - poručili su iz odjeljenja.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Čokorska polja Boban Kosić kazao je da će izgradnja savremene saobraćajnice biti od velikog značaja za stanovnike ovog kraja. 

- Put je u veoma lošem stanju. Savjeti MZ Čokorska polja i Goleši su se obraćali pismenim putem gradonačelniku, Odjeljenju za saobraćaj i puteve te Ministarstvu saobraćaja da bi taj put bio napravljen - rekao je Kosić.

Predsjednik Savjeta MZ Goleši Neđeljko Milošević istakao je da bi moderan put Čokorska polja - Saračica značio preporod za mještane.

- Ova saobraćajnica je veoma opterećena, jer njome svakodnevno saobraćaju mještani Subotice, Gornjeg i Donjeg Pervana, Gornjih Borkovića, Goleša te dio Donjih Kola. Svi idemo tuda, jer se najbrže dolazi do grada - rekao je Milošević.

On je naglasio da je put veoma uzak te da četiri metra širine nisu dovoljna za toliku frekvenciju saobraćaja.

- Mnogo puta smo ga krpili i popravljali, ali koliko god stavimo asfalta, on se rastavi. Najgore stanje je na autobuskim stajalištima, gdje je asfalt potonuo, jer je podloga trošna - rekao je Milošević.

Kazao je da su mještani zadovoljni radovima na infrastrukturi i vodovodu.

- Put je žila kucavica za ovu regiju. Stanovnici jedva čekaju početak radova, jer će nova saobraćajnica omogućiti brži i jednostavniji odlazak do grada - rekao je Milošević.

 

ODBORNICI

Predsjednik Savjeta MZ Saračica Draško Kremenović kazao je da je napravljena projektna dokumentacija za ovaj put te da je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

- Grupa odbornika sa Lauša i Saračice, među kojima sam i ja, vodila je intenzivne aktivnosti kada je riječ o ovom pitanju. Posljednje dvije godine to je u vezi sa izgradnjom puta od Saračice, preko Čokorskih polja, prema Pervanu. Očekujemo da radovi počnu što prije - rekao je Kremenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana