Нови семафор у насељу Ада у наредних 15 дана

А. С.
Нови семафор у насељу Ада у наредних 15 дана

БАЊАЛУКА - Постављање семафора на укрштању улице Палих бораца и Булевара војводе Степе Степановића у насељу Ада требало би да буде завршено у наредних петнаестак дана.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић казао је за “Глас Српске” да је првобитни рок био 20 дана од почетка радова, али да је због новонастале епидемиолошке ситуације у вези са вирусом корона извођачу остављена могућност да тај рок буде пролонгиран.

Како је нагласио, радови се одвијају у два правца. Први је постављање саме сигнализације, а други подразумијева измјештање аутобуског стајалишта.

- Стубови за будућу семафорску сигнализацију су већ постављени, а слиједи регулисање раскрснице постављањем самог семафора. И аутобуско стајалиште ће бити измјештено са тренутне локације до маркета у близини семафора. Посао би требало да буде завршен почетком априла, након чега ће безбједност свих мјештана овог дијела Аде бити на знатно вишем нивоу - казао је Сандић.

Мјештанин улице Палих бораца Огњен Мирковић казао је да станари оближње зграде, али и житељи цијеле улице, имају разумијевања за тренутна кашњења.

- Свјесни смо ситуације, а посљедњих дана нема ни много аутомобила и гужве у саобраћају. На крају крајева, битно је само да добијемо семафор, ако смо га чекали толике године, можемо се стрпјети још неколико дана - казао је Мирковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана