Novi semafor u naselju Ada u narednih 15 dana

A. S.
Novi semafor u naselju Ada u narednih 15 dana

BANjALUKA - Postavljanje semafora na ukrštanju ulice Palih boraca i Bulevara vojvode Stepe Stepanovića u naselju Ada trebalo bi da bude završeno u narednih petnaestak dana.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić kazao je za “Glas Srpske” da je prvobitni rok bio 20 dana od početka radova, ali da je zbog novonastale epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona izvođaču ostavljena mogućnost da taj rok bude prolongiran.

Kako je naglasio, radovi se odvijaju u dva pravca. Prvi je postavljanje same signalizacije, a drugi podrazumijeva izmještanje autobuskog stajališta.

- Stubovi za buduću semaforsku signalizaciju su već postavljeni, a slijedi regulisanje raskrsnice postavljanjem samog semafora. I autobusko stajalište će biti izmješteno sa trenutne lokacije do marketa u blizini semafora. Posao bi trebalo da bude završen početkom aprila, nakon čega će bezbjednost svih mještana ovog dijela Ade biti na znatno višem nivou - kazao je Sandić.

Mještanin ulice Palih boraca Ognjen Mirković kazao je da stanari obližnje zgrade, ali i žitelji cijele ulice, imaju razumijevanja za trenutna kašnjenja.

- Svjesni smo situacije, a posljednjih dana nema ni mnogo automobila i gužve u saobraćaju. Na kraju krajeva, bitno je samo da dobijemo semafor, ako smo ga čekali tolike godine, možemo se strpjeti još nekoliko dana - kazao je Mirković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana