Нови садржаји за младе у обновљеном простору Дома омладине

Ј. Ст.
Нови садржаји за младе у обновљеном простору Дома омладине

БАЊАЛУКА - Реновирани Дом омладине јуче је отворио врата свим омладинцима који ће моћи да у слободно вријеме уживају у обновљеном простору, али и у новом програмском садржају.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је Дом омладине потпуно другачији, не само физички него и зато што су обезбијеђени додатни капацитети и садржаји.

- Бањалука је добила својеврсни "драгстор за младе", гдје ће се млади моћи окупљати ујутро и увече, гдје ће моћи да буду креативни, да се друже... - казао је Станивуковић.

Тања Боромиса из организације "Здраво да сте" истакла је да јој је драго што се Дом омладине враћа у руке младих људи.

- Планирамо савремене представе, позоришне радионице, инструкције за дјецу и ученике из основних и средњих школа, да се јача и едукује цивилни сектор. Имамо у виду да представници града добију термин у којем ће моћи да ступе у контакт са младима. Имаћемо музичку радионицу, креативне радионице, радионице за дјецу и младе са сметњама у развоју, организоваћемо различите изложбе, музичке перформансе - рекла је Боромиса.

Шеф мисије Међународне организације за миграције у БиХ Лаура Лунгароти нагласила је да је поносна на сарадњу са градом.

- Ово мјесто је кључно за младе људе у Бањалуци. Драго ми је да смо ово подржали с циљем да се млади људи ангажују - каже Лунгароти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана