Novi sadržaji za mlade u obnovljenom prostoru Doma omladine

J. St.
Novi sadržaji za mlade u obnovljenom prostoru Doma omladine

BANjALUKA - Renovirani Dom omladine juče je otvorio vrata svim omladincima koji će moći da u slobodno vrijeme uživaju u obnovljenom prostoru, ali i u novom programskom sadržaju.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je Dom omladine potpuno drugačiji, ne samo fizički nego i zato što su obezbijeđeni dodatni kapaciteti i sadržaji.

- Banjaluka je dobila svojevrsni "dragstor za mlade", gdje će se mladi moći okupljati ujutro i uveče, gdje će moći da budu kreativni, da se druže... - kazao je Stanivuković.

Tanja Boromisa iz organizacije "Zdravo da ste" istakla je da joj je drago što se Dom omladine vraća u ruke mladih ljudi.

- Planiramo savremene predstave, pozorišne radionice, instrukcije za djecu i učenike iz osnovnih i srednjih škola, da se jača i edukuje civilni sektor. Imamo u vidu da predstavnici grada dobiju termin u kojem će moći da stupe u kontakt sa mladima. Imaćemo muzičku radionicu, kreativne radionice, radionice za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, organizovaćemo različite izložbe, muzičke performanse - rekla je Boromisa.

Šef misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH Laura Lungaroti naglasila je da je ponosna na saradnju sa gradom.

- Ovo mjesto je ključno za mlade ljude u Banjaluci. Drago mi je da smo ovo podržali s ciljem da se mladi ljudi angažuju - kaže Lungaroti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana