Нови рендген апарати допринијеће бољој здравственој заштити грађана

Срна
Нови рендген апарати допринијеће бољој здравственој заштити грађана

БАЊАЛУКА - Дом здравља Бањалука од данас има два нова дигитална рендген апарата вриједна 1,1 милион КМ, чија примјена ће допринијети унапређењу здравствене заштите грађана бањалучке регије, будући да ће сада у овој здравстеној установи рендген дијагностика бити потпуно дигитлаизована.

Од укупног износа за набавку апарата Влада Републике Српске обезбиједила је 560.000 КМ, град 420.000 КМ, а Дом здравља 130.000 КМ. Српски члан Предсједништва Милорад Додик изјавио је да је поносан на здравствене раднике, те нагласио да је савремена опрема значајна, али не вриједи без квалитетног људства.

"Ово је доказ да Српска има капацитете да улаже у свој здравствени систем на свим нивоима", истакао је Додик. Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је циљ да се грађанима омогући што боља и савременија опрему, као и да превентива буде на прво мјесту.

Представљању ових апарата у Одјељењу радиолошке и ултразвучне дијагностике бањалучког Дома здравља присуствовали су радници ове здравствене установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана