Novi rendgen aparati doprinijeće boljoj zdravstvenoj zaštiti građana

Srna
Novi rendgen aparati doprinijeće boljoj zdravstvenoj zaštiti građana

BANjALUKA - Dom zdravlja Banjaluka od danas ima dva nova digitalna rendgen aparata vrijedna 1,1 milion KM, čija primjena će doprinijeti unapređenju zdravstvene zaštite građana banjalučke regije, budući da će sada u ovoj zdravstenoj ustanovi rendgen dijagnostika biti potpuno digitlaizovana.

Od ukupnog iznosa za nabavku aparata Vlada Republike Srpske obezbijedila je 560.000 KM, grad 420.000 KM, a Dom zdravlja 130.000 KM. Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik izjavio je da je ponosan na zdravstvene radnike, te naglasio da je savremena oprema značajna, ali ne vrijedi bez kvalitetnog ljudstva.

"Ovo je dokaz da Srpska ima kapacitete da ulaže u svoj zdravstveni sistem na svim nivoima", istakao je Dodik. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je cilj da se građanima omogući što bolja i savremenija opremu, kao i da preventiva bude na prvo mjestu.

Predstavljanju ovih aparata u Odjeljenju radiološke i ultrazvučne dijagnostike banjalučkog Doma zdravlja prisustvovali su radnici ove zdravstvene ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana