Нови рекреативни садржаји у насељу Симе Матавуља: Ускоро и прва самоуслужна праоница за псе

Н.Р.
Нови рекреативни садржаји у насељу Симе Матавуља: Ускоро и прва самоуслужна праоница за псе

БАЊАЛУКА - У оквиру плана Градске управе да у сваком градском насељу направе више простора за рекреативне активности, нови садржаји требало би за двадесетак дана бити изграђени и у насељу Симе Матавуља.

На платоу између Улице Драге Малића и транзита, у току је изградња два парка за псе, спортских терена и пјешачких стаза.

-Тренутно се ради на изградњи пјешачких површина и инсталација за кућице и постројења за купање паса, што ће бити прва самоуслужна праоница за псе у граду. Паркови за псе ће бити ограђени адекватном оградом и опремљени опремом за тренирање паса и урбаним мобилијаром – истичу у Одјељењу за комуналне послове.

Уз раније саграђене терене за фудбал, одбојку и теретану на отвореном, на овој локацији ће бити изграђени терени за баскет и боћање, стаза за трчање, те пјешачке површине који ће ову локацију учинити пријатним мјестом за дружење и бављење различитим спортовима и рекреацијом.

-Када је у питању кошаркашки терен, изливена је плоча, а у току је набавка подлоге, док су на будућој трим стази постављени ивичњаци те је преостало да се поспе малч као подлога. Трим стаза ће бити дужине 200 метара и ширине 1,2 метра – кажу у надлежном Одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана