Novi rekreativni sadržaji u naselju Sime Matavulja: Uskoro i prva samouslužna praonica za pse

N.R.
Novi rekreativni sadržaji u naselju Sime Matavulja: Uskoro i prva samouslužna praonica za pse

BANjALUKA - U okviru plana Gradske uprave da u svakom gradskom naselju naprave više prostora za rekreativne aktivnosti, novi sadržaji trebalo bi za dvadesetak dana biti izgrađeni i u naselju Sime Matavulja.

Na platou između Ulice Drage Malića i tranzita, u toku je izgradnja dva parka za pse, sportskih terena i pješačkih staza.

-Trenutno se radi na izgradnji pješačkih površina i instalacija za kućice i postrojenja za kupanje pasa, što će biti prva samouslužna praonica za pse u gradu. Parkovi za pse će biti ograđeni adekvatnom ogradom i opremljeni opremom za treniranje pasa i urbanim mobilijarom – ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Uz ranije sagrađene terene za fudbal, odbojku i teretanu na otvorenom, na ovoj lokaciji će biti izgrađeni tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, te pješačke površine koji će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje i bavljenje različitim sportovima i rekreacijom.

-Kada je u pitanju košarkaški teren, izlivena je ploča, a u toku je nabavka podloge, dok su na budućoj trim stazi postavljeni ivičnjaci te je preostalo da se pospe malč kao podloga. Trim staza će biti dužine 200 metara i širine 1,2 metra – kažu u nadležnom Odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana