Нови асфалт за улицу Од Змијања Рајка

Александар Стојановић
Нови асфалт за улицу Од Змијања Рајка

БАЊАЛУКА - Постављање новог слоја асфалта на дијелу улице Од Змијања Рајка у насељу Српске топлице, која је годинама знатно оштећена, недавно је почело, а посао би требало да буде завршен током ове седмице.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић у изјави за “Глас Српске” истиче да је намјера била да изврше реконструкцију већег дијела улице, али да ове године није било довољно новца за тај посао.

- Тренутно скидају стари асфалтни слој и постављају нови на око 200 метара, на дијелу код скретања за Бањ брдо. Ријеч је о фреквентној саобраћајници која је у лошем стању већ дуже вријеме и више пута је крпљена. Очекујемо да ће оптерећење бити и веће када се изгради нови мост. Аплицирали смо и за средства Владе РС, али их још нисмо добили па смо одлучили да бар промијенимо асфалт и на овом мањем дијелу - рекао је Сандић.

Он је додао да овај посао спроводе у оквиру редовног плана одржавања градских саобраћајница, те да је програмом обезбијеђено 30.000 КМ.

- Свјесни смо да је ријеч о улици са много оштећења и настојаћемо да до краја ове или наредне године извршимо реконструкцију читаве саобраћајнице како бисмо обезбиједили бољи и квалитетнији саобраћај у овом дијелу града - нагласио је Сандић.

Становник ове улице Владан К. истиче да мјештани годинама указују да је неопходна замјена асфалта на читавој саобраћајници.

- Наша улица је годинама у веома лошем стању. Вожња често личи на слалом, јер возачи морају заобилазити рупе, чиме доводе у опасност и себе и друге учеснике у саобраћају, а најкритичније је око шахтова. У љетним мјесецима је појачан саобраћај, јер Бањалучани иду на купалишта у близини. Скоро сваког дана се појави ново оштећење и више се не исплати крпити рупе. Ипак, добро је да ће бити постављен нови слој асфалта бар на једном дијелу. Надам се да ћемо ускоро добити нову улицу, јер очекујемо да фреквенција возила буде још већа по завршетку изградње новог моста и реконструкције бањског комплекса - рекао је овај мјештанин.

Мост

У Српским топлицама је у току реализација једног од највећих пројеката, а ријеч је о изградњи новог моста преко Врбаса који ће ову јужну тачку спојити са новим источним транзитом и измјестити теретни саобраћај из центра града.

- У току је изградња челичне конструкције, која ће до септембра бити постављена на стубове носаче - истакли су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана