Novi asfalt za ulicu Od Zmijanja Rajka

Aleksandar Stojanović
Novi asfalt za ulicu Od Zmijanja Rajka

BANjALUKA - Postavljanje novog sloja asfalta na dijelu ulice Od Zmijanja Rajka u naselju Srpske toplice, koja je godinama znatno oštećena, nedavno je počelo, a posao bi trebalo da bude završen tokom ove sedmice.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić u izjavi za “Glas Srpske” ističe da je namjera bila da izvrše rekonstrukciju većeg dijela ulice, ali da ove godine nije bilo dovoljno novca za taj posao.

- Trenutno skidaju stari asfaltni sloj i postavljaju novi na oko 200 metara, na dijelu kod skretanja za Banj brdo. Riječ je o frekventnoj saobraćajnici koja je u lošem stanju već duže vrijeme i više puta je krpljena. Očekujemo da će opterećenje biti i veće kada se izgradi novi most. Aplicirali smo i za sredstva Vlade RS, ali ih još nismo dobili pa smo odlučili da bar promijenimo asfalt i na ovom manjem dijelu - rekao je Sandić.

On je dodao da ovaj posao sprovode u okviru redovnog plana održavanja gradskih saobraćajnica, te da je programom obezbijeđeno 30.000 KM.

- Svjesni smo da je riječ o ulici sa mnogo oštećenja i nastojaćemo da do kraja ove ili naredne godine izvršimo rekonstrukciju čitave saobraćajnice kako bismo obezbijedili bolji i kvalitetniji saobraćaj u ovom dijelu grada - naglasio je Sandić.

Stanovnik ove ulice Vladan K. ističe da mještani godinama ukazuju da je neophodna zamjena asfalta na čitavoj saobraćajnici.

- Naša ulica je godinama u veoma lošem stanju. Vožnja često liči na slalom, jer vozači moraju zaobilaziti rupe, čime dovode u opasnost i sebe i druge učesnike u saobraćaju, a najkritičnije je oko šahtova. U ljetnim mjesecima je pojačan saobraćaj, jer Banjalučani idu na kupališta u blizini. Skoro svakog dana se pojavi novo oštećenje i više se ne isplati krpiti rupe. Ipak, dobro je da će biti postavljen novi sloj asfalta bar na jednom dijelu. Nadam se da ćemo uskoro dobiti novu ulicu, jer očekujemo da frekvencija vozila bude još veća po završetku izgradnje novog mosta i rekonstrukcije banjskog kompleksa - rekao je ovaj mještanin.

Most

U Srpskim toplicama je u toku realizacija jednog od najvećih projekata, a riječ je o izgradnji novog mosta preko Vrbasa koji će ovu južnu tačku spojiti sa novim istočnim tranzitom i izmjestiti teretni saobraćaj iz centra grada.

- U toku je izgradnja čelične konstrukcije, koja će do septembra biti postavljena na stubove nosače - istakli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana