Новчана подршка града породицама са четворо и више дјеце: За боље услове становања до 5.000 КМ

Александра Тодоровић
Новчана подршка града породицама са четворо и више дјеце: За боље услове становања до 5.000 КМ

БАЊАЛУКА - Породице са четворо и више дјеце са подручја Бањалуке моћи ће да се пријаве на јавни позив Градске управе за додјелу једнократне новчане помоћи за побољшање услова становања.

- У настојању градске власти да средства једнократне новчане помоћи стигну до оних којима су најпотребнија у периоду од 21. јуна до 2. јула 2021. године биће расписан јавни позив - саопштили су из Градске управе.

Додали су да, када је ријеч о јавном позиву, како је предвиђено, једна породица може добити највише 5.000 КМ.

- Да би породица могла да оствари ову једнократну новчану помоћ, мора да има пребивалиште на територији града, стамбену јединицу или земљиште на којем се она налази у свом власништву, те да је корисник права Центра за социјални рад - кажу у Градској управи.

Нагласили су да ће висина и број одобрених захтјева за једнократну новчану помоћ, зависити од планираних и расположивих  средстава у буџету града, за ову намјену.

- Све пристигле пријаве разматраће Комисија за додјелу једнократне новчане помоћи за побољшање услова становања породица са четворо и више дјеце - појаснили су из Градске управе.

Пријаве на јавни позив потребно је предати до 2. јула Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику путем пријемне канцеларије Градске управе, број 16 или поштом.

Све информације у вези са јавним позивом могу се добити путем телефона 051/244-444 локал 756, или директно, у канцеларији број 26.

Предсједник Удружења “4+” Јован Радовановић казао је за “Глас Српске” да је ријеч о дугогодишњој пракси Градске управе, која је за сваку похвалу, али да је потребно још више подржати и помоћи вишечлане породице.

- Тражићу од града да ова сума од 5.000 КМ буде минималан а не максималан износ који једна породица може добити. Још од 2008. године апелујемо да нам град и влада помогну, јер ове породице живе у тешким материјалним условима - казао је Радовановић.

Удружење породица 4 +

Предсједник Удружења “4+” Јован Радовановић појаснио је да ово удружење на разне начине помаже вишечланим породицама и да се храбро боре за права и боље услове за живот.

- Сложни смо у мисији да породицама са четворо и више дјеце бар мало олакшамо живот. Идемо на терен, доносимо материјал за градњу, јер кључно је ријешити стамбено питање. Многе породице су остале да живе на селу и треба им помоћи и подржати их - истакао је Радовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана