Novčana podrška grada porodicama sa četvoro i više djece: Za bolje uslove stanovanja do 5.000 KM

Aleksandra Todorović
Novčana podrška grada porodicama sa četvoro i više djece: Za bolje uslove stanovanja do 5.000 KM

BANjALUKA - Porodice sa četvoro i više djece sa područja Banjaluke moći će da se prijave na javni poziv Gradske uprave za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja.

- U nastojanju gradske vlasti da sredstva jednokratne novčane pomoći stignu do onih kojima su najpotrebnija u periodu od 21. juna do 2. jula 2021. godine biće raspisan javni poziv - saopštili su iz Gradske uprave.

Dodali su da, kada je riječ o javnom pozivu, kako je predviđeno, jedna porodica može dobiti najviše 5.000 KM.

- Da bi porodica mogla da ostvari ovu jednokratnu novčanu pomoć, mora da ima prebivalište na teritoriji grada, stambenu jedinicu ili zemljište na kojem se ona nalazi u svom vlasništvu, te da je korisnik prava Centra za socijalni rad - kažu u Gradskoj upravi.

Naglasili su da će visina i broj odobrenih zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć, zavisiti od planiranih i raspoloživih  sredstava u budžetu grada, za ovu namjenu.

- Sve pristigle prijave razmatraće Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece - pojasnili su iz Gradske uprave.

Prijave na javni poziv potrebno je predati do 2. jula Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku putem prijemne kancelarije Gradske uprave, broj 16 ili poštom.

Sve informacije u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona 051/244-444 lokal 756, ili direktno, u kancelariji broj 26.

Predsjednik Udruženja “4+” Jovan Radovanović kazao je za “Glas Srpske” da je riječ o dugogodišnjoj praksi Gradske uprave, koja je za svaku pohvalu, ali da je potrebno još više podržati i pomoći višečlane porodice.

- Tražiću od grada da ova suma od 5.000 KM bude minimalan a ne maksimalan iznos koji jedna porodica može dobiti. Još od 2008. godine apelujemo da nam grad i vlada pomognu, jer ove porodice žive u teškim materijalnim uslovima - kazao je Radovanović.

Udruženje porodica 4 +

Predsjednik Udruženja “4+” Jovan Radovanović pojasnio je da ovo udruženje na razne načine pomaže višečlanim porodicama i da se hrabro bore za prava i bolje uslove za život.

- Složni smo u misiji da porodicama sa četvoro i više djece bar malo olakšamo život. Idemo na teren, donosimo materijal za gradnju, jer ključno je riješiti stambeno pitanje. Mnoge porodice su ostale da žive na selu i treba im pomoći i podržati ih - istakao je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana