Нова одлука Града Бањалука: Закуп простора под посебним условима само непрофитним организацијама

ГС
Нова одлука Града Бањалука: Закуп простора под посебним условима само непрофитним организацијама

Нова градска администрација промијениће досадашњу праксу и градске пословне просторе под посебним условима додјељивати само оним организацијама које не остварују профит, баве се хуманитарним радом или другим активностима важним за грађане.

Намјера нове администрације је да се градском имовином руководи домаћински, те да они који имају сопствени буџет и значајан број запослених не треба да имају ову привилегију – да добијају од Града простор готово бесплатно, објављено је на сајту града.

"Управо из тог разлога, градоначелник Драшко Станивуковић са посљедњег засједања Скупштине Града повукао је три одлуке о додјели пословних простора Града под посебним условима републичким институцијама, те исте вратио на додатно разматрање и дораду с циљем да се преиспитају услови за додјелу простора одређеним институцијама које располажу значајним буџетом", стоји у објави.

Станивуковић је тада, како наводе истакао да је Одлука о додјели простора под посебним условима направљена како би се пружила подршка невладином сектору и непрофитним организацијама, које се баве хуманитарним радом и другим активностима, које су важне за грађане, а не институцијама које имају велики буџет.

Из Градске управе напомињу да су, сви досадашњи простори додјељивани и ранијих година, те да ће нова градска админстрација промијенити праксу додјеле простора Града под посебним условима на начин да пословни простор неће моћи добити институције и предузећа која остварују значајне приходе кроз комерцијално пословање, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана