Nova odluka Grada Banjaluka: Zakup prostora pod posebnim uslovima samo neprofitnim organizacijama

GS
Nova odluka Grada Banjaluka: Zakup prostora pod posebnim uslovima samo neprofitnim organizacijama

Nova gradska administracija promijeniće dosadašnju praksu i gradske poslovne prostore pod posebnim uslovima dodjeljivati samo onim organizacijama koje ne ostvaruju profit, bave se humanitarnim radom ili drugim aktivnostima važnim za građane.

Namjera nove administracije je da se gradskom imovinom rukovodi domaćinski, te da oni koji imaju sopstveni budžet i značajan broj zaposlenih ne treba da imaju ovu privilegiju – da dobijaju od Grada prostor gotovo besplatno, objavljeno je na sajtu grada.

"Upravo iz tog razloga, gradonačelnik Draško Stanivuković sa posljednjeg zasjedanja Skupštine Grada povukao je tri odluke o dodjeli poslovnih prostora Grada pod posebnim uslovima republičkim institucijama, te iste vratio na dodatno razmatranje i doradu s ciljem da se preispitaju uslovi za dodjelu prostora određenim institucijama koje raspolažu značajnim budžetom", stoji u objavi.

Stanivuković je tada, kako navode istakao da je Odluka o dodjeli prostora pod posebnim uslovima napravljena kako bi se pružila podrška nevladinom sektoru i neprofitnim organizacijama, koje se bave humanitarnim radom i drugim aktivnostima, koje su važne za građane, a ne institucijama koje imaju veliki budžet.

Iz Gradske uprave napominju da su, svi dosadašnji prostori dodjeljivani i ranijih godina, te da će nova gradska adminstracija promijeniti praksu dodjele prostora Grada pod posebnim uslovima na način da poslovni prostor neće moći dobiti institucije i preduzeća koja ostvaruju značajne prihode kroz komercijalno poslovanje, prenosi Mondo.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana