Нова канализациона мрежа за насеље Ада: Рјешење проблема за 40 домаћинстава

И.Б.
Нова канализациона мрежа за насеље Ада: Рјешење проблема за 40 домаћинстава

БАЊАЛУКА - Реализација пројекта изградње канализационе мреже у насељу Ада требало би да буде готова у току прољећа и љета ове године, а процијењена вриједност износи 400.000 КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић који је данас разговарао са мјештанима овог насеља истакао је да је пројекат завршен, да су средства обезбијеђена те да тендер треба да води Европска банка за обнову и развој јер је ријеч о аранжману великог пројекта "Вода II ".

- У улицама Дујка Комљеновића и Вида Њежића одавно постоји проблем јер није разведена канализациона мрежа и све се слива око кућа на неконтролисан начин, што љети представља велики проблем. Урађен је пројекат, радиће се више од километра нове канализационе мреже. Надамо се да ћемо добити извођача до краја зиме - рекао је Радојичић.

Нагласио је да је конфигурација терена таква да се проблем не може рјешавати гравитацијом, него да морају бити изграђене двије пумпне станице на укупно четири крака.

-У Мјесној заједници Дебељаци, на дужини око два километра, рађено је уређење Ребровачког потока који је годинама уназад представљао велики проблем. У току јесењих киша долазило је до бујица и поплава. Уређена је обала и прочишћавање. Сматрамо да су грађани тиме заштићени од плављења - рекао је Радојичић.

Мјештанин Аде Далибор Ђајић казао је да су становници Аде презадовољни јер се ради о значајном комунално-инфраструктурном пројекту чиме ће бити ријешена канализација за око 40 домаћинстава.

-Градска управа није могла раније да ријеши овај проблем јер су постојали административни проблеми који нису у домену града. Тако су средства морала бити преусмјерена из пројекта "Вода II" да би се овај проблем ријешио у што краћем року-рекао је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана