Nova kanalizaciona mreža za naselje Ada: Rješenje problema za 40 domaćinstava

I.B.
Nova kanalizaciona mreža za naselje Ada: Rješenje problema za 40 domaćinstava

BANjALUKA - Realizacija projekta izgradnje kanalizacione mreže u naselju Ada trebalo bi da bude gotova u toku proljeća i ljeta ove godine, a procijenjena vrijednost iznosi 400.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je danas razgovarao sa mještanima ovog naselja istakao je da je projekat završen, da su sredstva obezbijeđena te da tender treba da vodi Evropska banka za obnovu i razvoj jer je riječ o aranžmanu velikog projekta "Voda II ".

- U ulicama Dujka Komljenovića i Vida Nježića odavno postoji problem jer nije razvedena kanalizaciona mreža i sve se sliva oko kuća na nekontrolisan način, što ljeti predstavlja veliki problem. Urađen je projekat, radiće se više od kilometra nove kanalizacione mreže. Nadamo se da ćemo dobiti izvođača do kraja zime - rekao je Radojičić.

Naglasio je da je konfiguracija terena takva da se problem ne može rješavati gravitacijom, nego da moraju biti izgrađene dvije pumpne stanice na ukupno četiri kraka.

-U Mjesnoj zajednici Debeljaci, na dužini oko dva kilometra, rađeno je uređenje Rebrovačkog potoka koji je godinama unazad predstavljao veliki problem. U toku jesenjih kiša dolazilo je do bujica i poplava. Uređena je obala i pročišćavanje. Smatramo da su građani time zaštićeni od plavljenja - rekao je Radojičić.

Mještanin Ade Dalibor Đajić kazao je da su stanovnici Ade prezadovoljni jer se radi o značajnom komunalno-infrastrukturnom projektu čime će biti riješena kanalizacija za oko 40 domaćinstava.

-Gradska uprava nije mogla ranije da riješi ovaj problem jer su postojali administrativni problemi koji nisu u domenu grada. Tako su sredstva morala biti preusmjerena iz projekta "Voda II" da bi se ovaj problem riješio u što kraćem roku-rekao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana