Нова аутобуска линија број седам спојиће неколико насеља са УКЦ-ом

Срна
Нова аутобуска линија број седам спојиће неколико насеља са УКЦ-ом

БАЊАЛУКА - Нова градска линија у Бањалуци која ће носити ознаку "линија број седам", која је предвиђена новим уговором са превозницима, саобраћаће преко новоизграђене саобраћајнице на мјесту некадашњег "Воћњака" и тако спојити више бањалучких насеља са Универзитетским клиничким центром Републике Српске.

У градском Одјељењу за саобраћај и путеве су појаснили да је ријеч о новој линији Лауш-Паралела-Центар-Зелени мост.

"Аутобуси на наведеној линији саобраћаће улицама Јованке Г. Змијањке, Владике В. Настића, новоизграђеном саобраћајницом /паралелом/, Зеленгорском, затим Улицом Ранка Шипке, кроз центар до новог моста у насељу Обилићево и Фабрике обуће жБемаж", појаснили су у Одјељењу.

Из Одјељења наводе да ће се почетно стајалиште линије на Лаушу поклапати са почетним стајалиштем линије број шест, а код Фабрике обуће "Бема" са почетним стајалиштем линије број 13.

На овај начин ће се остварити веза УКЦ-а са насељима Лауш и Кочићев вијенац, те Домом за стара лица и насељем Обилићево с једне стране, а с друге стране повећава се број полазака односно оствариће се боља повезаност УКЦ-а са централном градском зоном и увезивање са осталим линијама.

Из Градске управе истичу да су новим уговором са превозницима, за које је у току јавни позив, предвиђене и мање корекције у трасама неких од линија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана