Nova autobuska linija broj sedam spojiće nekoliko naselja sa UKC-om

Srna
Nova autobuska linija broj sedam spojiće nekoliko naselja sa UKC-om

BANjALUKA - Nova gradska linija u Banjaluci koja će nositi oznaku "linija broj sedam", koja je predviđena novim ugovorom sa prevoznicima, saobraćaće preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg "Voćnjaka" i tako spojiti više banjalučkih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske.

U gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve su pojasnili da je riječ o novoj liniji Lauš-Paralela-Centar-Zeleni most.

"Autobusi na navedenoj liniji saobraćaće ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom /paralelom/, Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog mosta u naselju Obilićevo i Fabrike obuće žBemaž", pojasnili su u Odjeljenju.

Iz Odjeljenja navode da će se početno stajalište linije na Laušu poklapati sa početnim stajalištem linije broj šest, a kod Fabrike obuće "Bema" sa početnim stajalištem linije broj 13.

Na ovaj način će se ostvariti veza UKC-a sa naseljima Lauš i Kočićev vijenac, te Domom za stara lica i naseljem Obilićevo s jedne strane, a s druge strane povećava se broj polazaka odnosno ostvariće se bolja povezanost UKC-a sa centralnom gradskom zonom i uvezivanje sa ostalim linijama.

Iz Gradske uprave ističu da su novim ugovorom sa prevoznicima, za koje je u toku javni poziv, predviđene i manje korekcije u trasama nekih od linija.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana