Нова апликација за Бањалучане: Кликом до породичног љекара

А.С.
Нова апликација за Бањалучане: Кликом до породичног љекара

БАЊАЛУКА - Бањалучани ће ускоро имати прилику да се код свог породичног љекара наруче кроз пар кликова на мобилном телефону путем апликације "Е-чекаоница" која се већ налази у поодмаклој фази тестирања.

Како је планирано, корисници апликације моћи ће да закажу преглед путем мобилног телефона или интернет странице Дома здравља Бањалука.

Директорица Дома здравља Невена Тодоровић наглашава да ће од покретања овог пројекта велику кориост имати грађани и запослени у Дому здравља.

- Грађани више не би морали долазити у амбуланте да се наруче на преглед код породичног доктора, већ ће то моћи учинити путем мобилног телефона. На тај начин смањићемо гужве у амбулантама, а истовремено растертити наше медицинске сестре које много времена проводе заказујући прегледе путем фиксног телефона – истиче Тодоровићева. Она је нагласила да ће, након увођења апликације "Е-чекаоница", и даље у функцији остати и стари систем наручивања за прегледе.

- За све оне пацијенте који из било којег разлога нису у могућности да користе апликацију, остављамо и стари систем, тако да нико неће бити оштећен. Очекујем да примјена ове новине у раду Дома здравља буде активирана најкасније до краја априла – закључила је Невена Тодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана