Nova aplikacija za Banjalučane: Klikom do porodičnog ljekara

A.S.
Nova aplikacija za Banjalučane: Klikom do porodičnog ljekara

BANjALUKA - Banjalučani će uskoro imati priliku da se kod svog porodičnog ljekara naruče kroz par klikova na mobilnom telefonu putem aplikacije "E-čekaonica" koja se već nalazi u poodmakloj fazi testiranja.

Kako je planirano, korisnici aplikacije moći će da zakažu pregled putem mobilnog telefona ili internet stranice Doma zdravlja Banjaluka.

Direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović naglašava da će od pokretanja ovog projekta veliku koriost imati građani i zaposleni u Domu zdravlja.

- Građani više ne bi morali dolaziti u ambulante da se naruče na pregled kod porodičnog doktora, već će to moći učiniti putem mobilnog telefona. Na taj način smanjićemo gužve u ambulantama, a istovremeno rastertiti naše medicinske sestre koje mnogo vremena provode zakazujući preglede putem fiksnog telefona – ističe Todorovićeva. Ona je naglasila da će, nakon uvođenja aplikacije "E-čekaonica", i dalje u funkciji ostati i stari sistem naručivanja za preglede.

- Za sve one pacijente koji iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti da koriste aplikaciju, ostavljamo i stari sistem, tako da niko neće biti oštećen. Očekujem da primjena ove novine u radu Doma zdravlja bude aktivirana najkasnije do kraja aprila – zaključila je Nevena Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana