Не лијепити плакате на нова аутобуска стајалишта

Срна
Не лијепити плакате на нова аутобуска стајалишта

БАЊАЛУКА - На подручју Бањалуке биће постављено укупно 36 нових модерних аутобуских стајалишта, а на неким су већ залијепљени плакати, огласи и читуље, због чега је градоначелник Драшко Станивуковић апеловао да суграђани чувају заједничку имовину.

Станивуковић је напоменуо да се на овај начин оштећују аутобуска стајалишта за која су издвојена знатна средства. Из бањалучке Градске управе саопштено је да ће, осим модерног и функционалног дизајна, нова аутобуска стајалишта бити опремљена паметном клупом са бесконтактним и УСБ пуњачима за мобилне телефонске и остале смарт уређаје, видео-надзором, а биће омогућен и бесплатан приступ интернету.

"Највећа предност ових стајалишта је у енергетској независности, јер ће се одређени системи покретати енергијом од сунчеве свјетлости, односно путем фото-напонских соларних панела, који ће бити постављени на крову надстрешница", истиче се у саопштењу.

Станивуковић је додао да постоји изазов са јавном набавком лед дисплеја на којима ће бити постављени и редови вожње. У саопштењу се додаје да ће постојеће надстрешнице бити монтиране у приградска подручја гдје до сада није било аутобуских стајалишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана