Ne lijepiti plakate na nova autobuska stajališta

Srna
Ne lijepiti plakate na nova autobuska stajališta

BANjALUKA - Na području Banjaluke biće postavljeno ukupno 36 novih modernih autobuskih stajališta, a na nekim su već zalijepljeni plakati, oglasi i čitulje, zbog čega je gradonačelnik Draško Stanivuković apelovao da sugrađani čuvaju zajedničku imovinu.

Stanivuković je napomenuo da se na ovaj način oštećuju autobuska stajališta za koja su izdvojena znatna sredstva. Iz banjalučke Gradske uprave saopšteno je da će, osim modernog i funkcionalnog dizajna, nova autobuska stajališta biti opremljena pametnom klupom sa beskontaktnim i USB punjačima za mobilne telefonske i ostale smart uređaje, video-nadzorom, a biće omogućen i besplatan pristup internetu.

"Najveća prednost ovih stajališta je u energetskoj nezavisnosti, jer će se određeni sistemi pokretati energijom od sunčeve svjetlosti, odnosno putem foto-naponskih solarnih panela, koji će biti postavljeni na krovu nadstrešnica", ističe se u saopštenju.

Stanivuković je dodao da postoji izazov sa javnom nabavkom led displeja na kojima će biti postavljeni i redovi vožnje. U saopštenju se dodaje da će postojeće nadstrešnice biti montirane u prigradska područja gdje do sada nije bilo autobuskih stajališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana