НДП о предложеном буџету за 2018. годину: Запошљавање активиста празни градску касу

Срна
НДП о предложеном буџету за 2018. годину: Запошљавање активиста празни градску касу

Бањалука - Генерални секретар НДП-а Никола Кужет оцијенио је јуче да је предложени буџет града Бањалука за наредну годину потрошачки и да служи за запошљавање активиста СНСД-а.

- Градска администрација је сервис грађана, а не биро за запошљавање. Овдје имамо политику континуитета СНСД-а која користи комплетну администрацију па тако и градску, као биро за запошљавање својих чланова и активиста - рекао је Кужет и навео да је незапосленост младих већа од 60 одсто, што је "изнад свјетског рекорда", док нема субвенција за запошљавање и покретања првог бизниса у предложеном буџету.

Одборник НДП-а Мирна Савић-Бањац рекла је да је у наредној години планирано да скоро милион КМ буде издвојен за нове расходе личних примања, што је недопустиво повећање у ситуацији када град нема новца. Одборник НДП-а Саша Лазић истакао је да су трошкови за плате у посљедњих петнаестак година порасли за око 15 милиона КМ и да ће се за те потребе издвајати готово трећина буџета града, чији је планирани износ за наредну годину око 130 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана