NDP o predloženom budžetu za 2018. godinu: Zapošljavanje aktivista prazni gradsku kasu

Srna
NDP o predloženom budžetu za 2018. godinu: Zapošljavanje aktivista prazni gradsku kasu

Banjaluka - Generalni sekretar NDP-a Nikola Kužet ocijenio je juče da je predloženi budžet grada Banjaluka za narednu godinu potrošački i da služi za zapošljavanje aktivista SNSD-a.

- Gradska administracija je servis građana, a ne biro za zapošljavanje. Ovdje imamo politiku kontinuiteta SNSD-a koja koristi kompletnu administraciju pa tako i gradsku, kao biro za zapošljavanje svojih članova i aktivista - rekao je Kužet i naveo da je nezaposlenost mladih veća od 60 odsto, što je "iznad svjetskog rekorda", dok nema subvencija za zapošljavanje i pokretanja prvog biznisa u predloženom budžetu.

Odbornik NDP-a Mirna Savić-Banjac rekla je da je u narednoj godini planirano da skoro milion KM bude izdvojen za nove rashode ličnih primanja, što je nedopustivo povećanje u situaciji kada grad nema novca. Odbornik NDP-a Saša Lazić istakao je da su troškovi za plate u posljednjih petnaestak godina porasli za oko 15 miliona KM i da će se za te potrebe izdvajati gotovo trećina budžeta grada, čiji je planirani iznos za narednu godinu oko 130 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana