Наредна сједница Скупштине града 16. фебруара: Пред одборницима два регулациона плана

Г.С.
Наредна сједница Скупштине града 16. фебруара: Пред одборницима два регулациона плана

БАЊАЛУКА - Наредна, 20. сједница Скупштине града Бањалуке биће одржана 16. фебруара, а на дневном реду биће много стратешких одлука за град, међу којима се истичу два регулациона плана у вези са централним спомен-обиљежјем и рјешавањем вишедеценијског питања хотела “Палас”.

Речено је то јуче на сједници колегијума Скупштине града, гдје је истакнуто да је пред одборницима једна од сложенијих и најзахтјевнијих сједница.

- На мјесту гдје је “Крашов” паркинг у регулационом плану који је сада на снази налази се зграда. Ми ту умјесто зграде уцртавамо централно спомен-обиљежје, које чекамо више од три деценије - појаснио је градоначелник Драшко Станивуковић. Чувено питање рупе, према његовим ријечима, биће ријешено архитектонским здањем, на које ће, како каже град бити поносан. Истакао је да се другим регулационим планом рјешава вишедеценијско питање хотела “Палас”, а осврнуо се и на потребу за корекцијом цијене воде.

- Цијену воде враћамо на онај износ који је био прије укидања накнаде за мјерно мјесто по основу одлуке Уставног суда РС. Скочили су трошкови пословања и “Водовод” уз ово повећање расхода трпи губитке - казао је он.

Са друге стране скупштинска већина не подржава поскупљење воде, а управо из тог разлога су изгласали да ову тачку скину са дневног реда за наредну сједницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана