Naredna sjednica Skupštine grada 16. februara: Pred odbornicima dva regulaciona plana

G.S.
Naredna sjednica Skupštine grada 16. februara: Pred odbornicima dva regulaciona plana

BANjALUKA - Naredna, 20. sjednica Skupštine grada Banjaluke biće održana 16. februara, a na dnevnom redu biće mnogo strateških odluka za grad, među kojima se ističu dva regulaciona plana u vezi sa centralnim spomen-obilježjem i rješavanjem višedecenijskog pitanja hotela “Palas”.

Rečeno je to juče na sjednici kolegijuma Skupštine grada, gdje je istaknuto da je pred odbornicima jedna od složenijih i najzahtjevnijih sjednica.

- Na mjestu gdje je “Krašov” parking u regulacionom planu koji je sada na snazi nalazi se zgrada. Mi tu umjesto zgrade ucrtavamo centralno spomen-obilježje, koje čekamo više od tri decenije - pojasnio je gradonačelnik Draško Stanivuković. Čuveno pitanje rupe, prema njegovim riječima, biće riješeno arhitektonskim zdanjem, na koje će, kako kaže grad biti ponosan. Istakao je da se drugim regulacionim planom rješava višedecenijsko pitanje hotela “Palas”, a osvrnuo se i na potrebu za korekcijom cijene vode.

- Cijenu vode vraćamo na onaj iznos koji je bio prije ukidanja naknade za mjerno mjesto po osnovu odluke Ustavnog suda RS. Skočili su troškovi poslovanja i “Vodovod” uz ovo povećanje rashoda trpi gubitke - kazao je on.

Sa druge strane skupštinska većina ne podržava poskupljenje vode, a upravo iz tog razloga su izglasali da ovu tačku skinu sa dnevnog reda za narednu sjednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana