Најављен долазак Вучића у Бањалуку: Признање уручује Илић, за Станивуковића је то преседан

ГС
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - Предсједник Србије Александар Вучић боравиће у Бањалуци 22. априла, поводом Дана града и биће му уручено највише градско признање – „Кључ града са Повељом почасни грађанин“, најављено је на данашњој сједници Колегијума Скупштине града Бањалука.

Ово признање ће му уручити предсједник Скупштине града Младен Илић, што је разлика у односу на претходне године када је ово признање добитнику уручивао градоначелник Бањалуке, преносе медији у Српској.

Илић је на засједању колегијума Скупштине града истакао да награде уручује предсједник Скупштине града и лица која он овласти.

-Имам информације да ће Вучић 22. априла боравити у Бањалуци тако да планирамо да му уручимо ово признање - нагласио је Илић.

Додао је да он жели себи дозволити да то признање уручи Вучићу.

-Предвиђено је да Златне Грбове града уруче градоначелник и предсједник Скупштине. Остале награде би требале додијелити други представници партија ако желе. Имам амбицију да овластим све представнике политичких партија које су дио градског парламента да додјељују признања - навео је Илић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је казао да је ово невиђени преседан.

- Изненађен сам количином иновација са којом сте спремни да измислите и пронађете. Ви нас враћате у процедуре које никада нису биле. Поштујем правила и нисам знао да ви о томе одлучује. Ово ће бити први пут да градоначелник не уручује најважније градско признање. То је таква срамота и радићу још више и даћу све од себе да се ово никада више не догоди - нагласио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана