Najavljen dolazak Vučića u Banjaluku: Priznanje uručuje Ilić, za Stanivukovića je to presedan

GS
Foto: A. Čavić

BANjALUKA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Banjaluci 22. aprila, povodom Dana grada i biće mu uručeno najviše gradsko priznanje – „Ključ grada sa Poveljom počasni građanin“, najavljeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma Skupštine grada Banjaluka.

Ovo priznanje će mu uručiti predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, što je razlika u odnosu na prethodne godine kada je ovo priznanje dobitniku uručivao gradonačelnik Banjaluke, prenose mediji u Srpskoj.

Ilić je na zasjedanju kolegijuma Skupštine grada istakao da nagrade uručuje predsjednik Skupštine grada i lica koja on ovlasti.

-Imam informacije da će Vučić 22. aprila boraviti u Banjaluci tako da planiramo da mu uručimo ovo priznanje - naglasio je Ilić.

Dodao je da on želi sebi dozvoliti da to priznanje uruči Vučiću.

-Predviđeno je da Zlatne Grbove grada uruče gradonačelnik i predsjednik Skupštine. Ostale nagrade bi trebale dodijeliti drugi predstavnici partija ako žele. Imam ambiciju da ovlastim sve predstavnike političkih partija koje su dio gradskog parlamenta da dodjeljuju priznanja - naveo je Ilić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je kazao da je ovo neviđeni presedan.

- Iznenađen sam količinom inovacija sa kojom ste spremni da izmislite i pronađete. Vi nas vraćate u procedure koje nikada nisu bile. Poštujem pravila i nisam znao da vi o tome odlučuje. Ovo će biti prvi put da gradonačelnik ne uručuje najvažnije gradsko priznanje. To je takva sramota i radiću još više i daću sve od sebe da se ovo nikada više ne dogodi - naglasio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana