На тендеру изабрано предузеће "Рутинг": Идејни пројекат за мост у Доцу до краја фебруара

А. С.
На тендеру изабрано предузеће "Рутинг": Идејни пројекат за мост у Доцу до краја фебруара

Идејни пројекат за нови мост у Доцу требало би да буде завршен до краја наредног мјесеца, у оквиру припрема за највећи овогодишњи пројекат саобраћајне инфраструктуре, изјавио је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Он је нагласио да је ово први конкретан корак у спровођењу овог капиталног пројекта, након што је на међународном конкурсу изабрано идејно рјешење будућег моста.

- У наредних неколико дана биће потписан уговор са предузећем "Рутинг", које је изабрано на тендеру за израду идејног пројекта на потезу од уклапања у Булевар цара Душана до споја Мачванске улице са Булеваром војводе Степе Степановића, те израда главног пројекта колског моста у Доцу - истакао је Сандић.

Како је планирано, по завршетку идејног пројекта ући ће се у израду главног пројекта за колски мост, док ће у другим фазама бити грађен пјешачки мост.

Према очекивањима, изградња колског моста требало би да започне на јесен. Изградња моста одвијаће се у пет фаза, а у оквиру овог процеса већ је покренута и измјена регулационог плана овог подручја. Мачванска улица биће проширена на четири саобраћајне траке на потезу до раскрснице са Булеваром Степе Степановића, а потом ће бити изграђена и нова саобраћајница уз Средњошколски дом, па све до источног транзита.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана