Na tenderu izabrano preduzeće "Ruting": Idejni projekat za most u Docu do kraja februara

A. S.
Na tenderu izabrano preduzeće "Ruting": Idejni projekat za most u Docu do kraja februara

Idejni projekat za novi most u Docu trebalo bi da bude završen do kraja narednog mjeseca, u okviru priprema za najveći ovogodišnji projekat saobraćajne infrastrukture, izjavio je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je naglasio da je ovo prvi konkretan korak u sprovođenju ovog kapitalnog projekta, nakon što je na međunarodnom konkursu izabrano idejno rješenje budućeg mosta.

- U narednih nekoliko dana biće potpisan ugovor sa preduzećem "Ruting", koje je izabrano na tenderu za izradu idejnog projekta na potezu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, te izrada glavnog projekta kolskog mosta u Docu - istakao je Sandić.

Kako je planirano, po završetku idejnog projekta ući će se u izradu glavnog projekta za kolski most, dok će u drugim fazama biti građen pješački most.

Prema očekivanjima, izgradnja kolskog mosta trebalo bi da započne na jesen. Izgradnja mosta odvijaće se u pet faza, a u okviru ovog procesa već je pokrenuta i izmjena regulacionog plana ovog područja. Mačvanska ulica biće proširena na četiri saobraćajne trake na potezu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do istočnog tranzita.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana