На смотри спорта 137 школских екипа

Г.С.
На смотри спорта 137 школских екипа

БАЊАЛУКА - Почела је лига такмичења основних и средњих школа Бањалуке у кошарци, одбојци, малом фудбалу, рукомету и шаху која се одржавају у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске.

Лига такмичења основних и средњих школа града је једно од масовнијих такмичења школског спорта у Српској, које се организује од децембра до марта. Ове школске године у лиги учествује 137 школских екипа.

По масовности предњаче футсал екипе са укупно 41 екипом, гдје ће се само у оквиру овог такмичења одиграти више од 100 утакмица.

- Град омогућава да се школски спорт у Бањалуци развија у правцу омасовљења и увијек ће подржати развој школског спорта. Град захваљује професорима и координаторима такмичења на преданости и пожртвовању да школски спорт заузме мјесто које му и припада - навели су из Одјељења за друштвене дјелатности.

Овакав начин организовања је изврстан начин да се ученицима пружи могућност да учествују на такмичењима, да се развија спортски дух и упорност имајући у виду да лигашка такмичења подразумијевају одигравање више утакмица или партија..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана