Na smotri sporta 137 školskih ekipa

G.S.
Na smotri sporta 137 školskih ekipa

BANjALUKA - Počela je liga takmičenja osnovnih i srednjih škola Banjaluke u košarci, odbojci, malom fudbalu, rukometu i šahu koja se održavaju u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske.

Liga takmičenja osnovnih i srednjih škola grada je jedno od masovnijih takmičenja školskog sporta u Srpskoj, koje se organizuje od decembra do marta. Ove školske godine u ligi učestvuje 137 školskih ekipa.

Po masovnosti prednjače futsal ekipe sa ukupno 41 ekipom, gdje će se samo u okviru ovog takmičenja odigrati više od 100 utakmica.

- Grad omogućava da se školski sport u Banjaluci razvija u pravcu omasovljenja i uvijek će podržati razvoj školskog sporta. Grad zahvaljuje profesorima i koordinatorima takmičenja na predanosti i požrtvovanju da školski sport zauzme mjesto koje mu i pripada - naveli su iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Ovakav način organizovanja je izvrstan način da se učenicima pruži mogućnost da učestvuju na takmičenjima, da se razvija sportski duh i upornost imajući u vidu da ligaška takmičenja podrazumijevaju odigravanje više utakmica ili partija..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana