На сједници 21. марта о "Аквани" и порезу на непокретности

Срна
На сједници 21. марта о "Аквани" и порезу на непокретности

Одборници Скупштине града Бањалука расправљаће на сједници, заказаној за четвртак, 21. март, о приједлозима одлука у вези са предузећем "Аквана", као и приједлогу о утврђивању стопе пореза на непокретности, договорено је данас на сједници скупштинског Колегијума.

Потпредсједник Скупштине града Саша Чудић рекао је Срни да ће на дневном реду редовног засједања Скупштине града бити низ битних тачака.

"Од предложених 75 тачака које су данас биле као приједлог разматрања на колегијуму Скупштине града Бањалука на будућем редовном засједању наћи ће се око 66 тачака. Све су тачке подједнако важне, зато заслужују парламентарно односно скупштинско разматрање", рекао је Чудић.

Он је рекао да ће се на дневном реду засједања 21. марта наћи сет регулационих планова који већ неколико засједања нису били предмет разматрања, као и питање субвенција у превозу.

"Градоначелник је предложио и нацрт ребаланс буџета града за ову годину са приједлогом одлуке о кредитном задужењу. Ми тај материјал данас нисмо добили, али до сједнице Скупштине града и на сједници наћи ће се у разматрању, па ће одборници имати прилику и да се са тим упознају", рекао је Чудић.

Он је додао да ће пред одборницима бити сет приједлога одлука о замјени некретнина са индивидуалним лицима у Бањалуци, као и комплексан сет свих тачака које нису разматране одређено вријеме због, како је рекао, одређених околности које су спречавале да се одржавају сједнице Скупштине града.

"Договорено је да ће се врло брзо одржати и наредна сједница у што је могуће краћем року како би се разматрали планови и приједлози комуналне, јавне потрошње везано за саобраћај и комуналну потрошњу, а остаје још да видимо у вези са приједлогом за додјелу награда и признања поводом Дана града Бањалука, 22. априла", истакао је Чудић.

Он је додао да се може очекивати да наредна сједница Скупштине града буде заказана већ за почетак априла.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да ће одборници расправљати о рјешењу питања предузећа "Аквана".

"Желим да захвалим свима који су подржали ову тачку, дозволили да се нађе на наредном засједању, јер ћемо ријешити питање `Акване` и радника. Хвала одборницима и што су подржали тачку која се тиче пореза на непокретности и што ћемо расправљати о томе", рекао је Станивуковић новинарима.

Он је додао да је на сједници Колегијума "скинуто много битних тачака дневног реда".

Редовно засједање градске Скупштине заказано је за 21. март у 9.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана