Na sjednici 21. marta o "Akvani" i porezu na nepokretnosti

Srna
Na sjednici 21. marta o "Akvani" i porezu na nepokretnosti

Odbornici Skupštine grada Banjaluka raspravljaće na sjednici, zakazanoj za četvrtak, 21. mart, o prijedlozima odluka u vezi sa preduzećem "Akvana", kao i prijedlogu o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti, dogovoreno je danas na sjednici skupštinskog Kolegijuma.

Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić rekao je Srni da će na dnevnom redu redovnog zasjedanja Skupštine grada biti niz bitnih tačaka.

"Od predloženih 75 tačaka koje su danas bile kao prijedlog razmatranja na kolegijumu Skupštine grada Banjaluka na budućem redovnom zasjedanju naći će se oko 66 tačaka. Sve su tačke podjednako važne, zato zaslužuju parlamentarno odnosno skupštinsko razmatranje", rekao je Čudić.

On je rekao da će se na dnevnom redu zasjedanja 21. marta naći set regulacionih planova koji već nekoliko zasjedanja nisu bili predmet razmatranja, kao i pitanje subvencija u prevozu.

"Gradonačelnik je predložio i nacrt rebalans budžeta grada za ovu godinu sa prijedlogom odluke o kreditnom zaduženju. Mi taj materijal danas nismo dobili, ali do sjednice Skupštine grada i na sjednici naći će se u razmatranju, pa će odbornici imati priliku i da se sa tim upoznaju", rekao je Čudić.

On je dodao da će pred odbornicima biti set prijedloga odluka o zamjeni nekretnina sa individualnim licima u Banjaluci, kao i kompleksan set svih tačaka koje nisu razmatrane određeno vrijeme zbog, kako je rekao, određenih okolnosti koje su sprečavale da se održavaju sjednice Skupštine grada.

"Dogovoreno je da će se vrlo brzo održati i naredna sjednica u što je moguće kraćem roku kako bi se razmatrali planovi i prijedlozi komunalne, javne potrošnje vezano za saobraćaj i komunalnu potrošnju, a ostaje još da vidimo u vezi sa prijedlogom za dodjelu nagrada i priznanja povodom Dana grada Banjaluka, 22. aprila", istakao je Čudić.

On je dodao da se može očekivati da naredna sjednica Skupštine grada bude zakazana već za početak aprila.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da će odbornici raspravljati o rješenju pitanja preduzeća "Akvana".

"Želim da zahvalim svima koji su podržali ovu tačku, dozvolili da se nađe na narednom zasjedanju, jer ćemo riješiti pitanje `Akvane` i radnika. Hvala odbornicima i što su podržali tačku koja se tiče poreza na nepokretnosti i što ćemo raspravljati o tome", rekao je Stanivuković novinarima.

On je dodao da je na sjednici Kolegijuma "skinuto mnogo bitnih tačaka dnevnog reda".

Redovno zasjedanje gradske Skupštine zakazano je za 21. mart u 9.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana